top of page

Tag kontakt til dit indre barn: At forstå og håndtere vores indre følelser.

Opdateret: 4. okt. 2023

Hvor tit møder du en reaktion, oplever en følelse, mærker noget genkendeligt ubehageligt eller sanser noget du genkender. Jeg gør det ofte, men ved nu hvor det kommer fra og hvad der er på spil. Så nu kan jeg bedre forholde mig til det og stoppe min egen uhensigtsmæssige adfærd. Eller undgå at gå for dybt ind i mit eget sårbare sted.


Forladthed og dens langvarige indvirkninger.

Lad mig dele en personlig oplevelse med dig for at illustrere dette.

Min egen følelse af forladthed begyndte som en to-årig, da jeg blev indlagt på hospitalet med et brækket lårben. På det tidspunkt var det almindeligt, at forældre ikke fik lov til at blive indlagt sammen med deres børn. Jeg blev derfor efterladt på hospitalet, og denne oplevelse gav mig en dyb følelse af forladthed og ensomhed. Selvom jeg nu er voksen og forstående over for den situation, kan følelsen stadig dukke op, men den er nu nemmere at være i og håndtere.


De dybere rødder af vores følelser.

Andre følelser og sansninger, som vi ofte står over for, kan inkludere tanker som: "Jeg føler tit, at jeg ikke er god nok," "Jeg er ikke glad for mig selv," "Hvorfor er det svært for mig at græde?", "Der er ingen der kan lide mig," og "Jeg føler mig ikke elsket."

I arbejdet med vores indre barn dykker vi dybere ned i de traumer, der har udløst disse følelser. Målet er ikke at gøre voksne ansvarlige for vores nuværende følelser, men snarere at forstå, hvad der ligger bag dem. Dette involverer ofte at kommunikere med vores indre barn og den voksne ansvarlige for at finde heling og forståelse.


At finde heling og forståelse.

Arbejdet med vores indre barn giver os mulighed for at afdække de traumer, der har formet vores nuværende følelser og reaktioner. Det hjælper os med at forstå, hvorfor vi reagerer på visse måder, når vi møder situationer, der minder os om vores tidlige sårbarhed.

Ved at forbinde med vores indre barn og den voksne ansvarlige kan vi identificere de mønstre og overbevisninger, der styrer vores adfærd. Dette giver os magten til at ændre disse mønstre og frigøre os fra de begrænsninger, de har pålagt os.


At skabe en bedre fremtid for os selv.

Når vi har afdækket vores traumer og forstået rødderne af vores følelser, kan vi begynde at arbejde på at helbrede disse sår. Dette indebærer ofte at give vores indre barn den kærlighed og støtte, det har brug for, samt at omprogrammere vores overbevisninger om os selv og vores værdi.


Arbejdet med vores indre barn er en kraftfuld vej til personlig vækst og heling. Det giver os mulighed for at forstå os selv dybere og skabe en bedre fremtid for os selv. Så næste gang du møder en reaktion eller følelse, der virker uforklarlig eller overvældende, kan det være værd at dykke ned i dit indre barn for at finde svarene og starte på vejen mod heling.


Kærlig hilsen - Finn

108 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page