top of page
IMG_8315_edited.jpg

Hvis du oplever stress, angst, smerter eller måske endda depression, kan det være en god idé at overveje kropsterapi.

 

Mange smerter er muskelspændinger som opstår som en reaktion på en negativ påvirkning. Hvis denne tilstand af forsvar eller beskyttelse af sig selv bliver kronisk, kan det føre til ubehagelige muskelspændinger. Disse spændinger kan lægge sig som et panser omkring den del af kroppen, der hænger sammen med det pres, du er udsat for i dit liv.

Med kropsterapi kan du få hjælp til at slippe af med det panser, der fører til at du har det dårligt. 

Kropsterapi er en effektiv måde at genoprette balancen mellem krop og sind, og mange oplever en følelse af lettelse og afslapning efter en behandling.

Hvorfor Kropsterapi?

Hvad er Kropsterapi?

Kropsterapi er en alternativ behandlingsmetode, der fokuserer på at løsne spændinger og blokeringer i kroppen for at forbedre fysisk og følelsesmæssig velvære. Kropsterapeuten arbejder

med dig på at øge bevidstheden om kroppens signaler og fornemmelser og hjælper med at frigøre spændinger ved

hjælp af bl.a. massage, åndedrætsøvelser og bevægelsesterapi. Kropsterapi kan være effektivt til behandling af stress, angst, muskelspændinger og andre fysiske og følelsesmæssige problemer.

IMG_8251_edited.jpg
“Jeg føler Finn har en slags 6. sans for, hvad der rører sig i mig og min krop, og jeg behøver faktisk ikke sige ret mange ord.”

SUSIE

“Finn har en unik evne til at få én til at slappe af og åbne sig op for ham, og det giver en atmosfære af rummelighed og hjertevarme”

SØREN

“startede hos

erfaren psykolog, men..."

ANONYM

_edited.png

Hvordan foregår Kropsterapi?

VARIGHED/HYPPIGHED AF BEHANDLING:

Behandlingen starter med en kort samtale, hvor du og terapeuten sammen sporer jer ind på, hvor du er lige nu. Derefter vil behandlingen foregå liggende på en briks i dit undertøj hvor du er dækket til med et tæppe. Du skal medbringe et lagen og et tæppe til din behandling.

En behandling varer ca. 55 minutter. inkl. indledende samtale og tid til at komme af og på briksen m.m.

Forløbet af videre behandlinger er meget individuelt alt efter den enkeltes behov, ønske og reaktion på behandlingen. Man skal dog altid regne med min. 2 konsultationer inden for 2-3 uger, men ofte har kroppen behov for et længere forløb.

 

Ring: Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller ønsker at bestille/ændre din tid, er du altid velkommen til at ringe til din behandler.

 

Efter Kropsterapi :

VAND:

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn.

Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af. Hvis du skal arbejde, gør det da i dit eget tempo – gå tidligt i seng.

MULIGE EFTERREAKTIONER:

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner i tiden efter en behandling. De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for. De viser sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid.

 

Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behandling. Reaktioner, så som smerter i led eller muskler, skal ses som en udrensning af kroppen, hvor kroppen udskiller gamle affaldsstoffer. Disse affaldsstoffer kan ligge i kroppen i form af små krystaller, som ved udskillelsen kan virke som små ”glasskår”, denne udrensning kan være meget smertefuld og kræver flere opfølgende behandlinger.

 

Psykiske reaktioner kan være følelser, der kommer ”ud af det blå”, eller kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg, så vidt muligt, at give dem lov til at ”fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen giver slip på.

SNURREN I KROPPEN:

Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget gennemstrømning af blodet. Hermed øges optagelse af ilt og næring i cellerne. Denne proces kan mærkes som en snurren.

 

RYSTELSER:
Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser.

SVIMMELHED:

Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives der flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går blodbanen, kan klienten opleve en kortvarig svimmelhed.

KILDEN:

Overfladiske muskulære spændinger kan mærkes som kilden.

SVED:

Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere klientens stofskifte og fremkalde sved.

 

BRÆNDENDE FORNEMMELSE:

Når der opstår gennemstrømning i nervesystemet, kan det mærkes som brændende fornemmelser.

 

KLØE:

Kløe kan forekomme når der opstår gennemstrømning i nervespidserne.

 

KRAMPER:

Oftest opstår kramper, når musklen afspænder sig selv ved sammentrækning. Det kan også skyldes væske- mangel.

 

HYPERVENTILATION:

Når klienten får kontakt til en psykisk blokering uden en egentlig forløsning, kan det udløse hyperventilation (klienten prøver at forløse).

 

HØNSERØV ELLER LÅSTE FINGRE:

Når de indre organer og åndedrættet reguleres, kan der forekomme spændinger omkring munden (hønserøv), og/eller fingrene låser.

bottom of page