top of page

Hvordan kan vi finde resonans i en stresset verden?

Opdateret: 21. apr.

Vi lever i en verden, hvor alt går hurtigt, hvor vi konstant er påvirket af nyheder, sociale medier, arbejde og forventninger. Vi har mistet kontakten med os selv, med andre og med naturen. Vi føler os ofte ensomme, stressede, angste eller deprimerede. Vi mangler resonans.


Resonans er evnen til at være i harmoni med sig selv og omgivelserne. Resonans er at føle sig levende, forbundet og glad. Resonans er at være til stede i nuet og lytte til sin intuition. Resonans er at være i flow.


Men hvordan kan vi finde resonans i en stresset verden? Hvordan kan vi genoprette balancen mellem krop, sind og sjæl? Hvordan kan vi skabe mere glæde, fred og mening i vores liv?

Svaret er enkelt: Vi skal vende tilbage til det basale. Vi skal vende tilbage til Åndedrættet, naturen og et nærværende menneske.


Åndedrættet er vores livskilde. Det er det første, vi gør, når vi bliver født, og det sidste, vi gør, når vi dør. Åndedrættet påvirker vores helbred, vores humør og vores energi. Når vi trækker vejret dybt og roligt, aktiverer vi vores parasympatiske nervesystem, som sænker vores puls, blodtryk og stressniveau. Når vi trækker vejret bevidst, kan vi også frigøre spændinger, traumer og negative følelser fra vores krop. Åndedrættet er en bro mellem det bevidste og det ubevidste sind. Åndedrættet er en måde at komme i kontakt med vores essens.


Naturen er vores hjem. Det er her, vi kommer fra, og det er her, vi hører til. Naturen giver os mad, vand, luft og ly. Naturen giver os skønhed, inspiration og visdom. Naturen giver os ro, heling og fornyelse. Når vi opholder os i naturen, føler vi os mere forbundne med os selv, med andre og med livet. Når vi opholder os i naturen, stimulerer vi vores sanser, vores kreativitet og vores glædeshormoner. Når vi opholder os i naturen, harmoniserer vi vores biologiske rytmer. Naturen er en kilde til resonans.


Et nærværende menneske er vores spejl. Det er den, vi deler vores tanker, følelser og oplevelser med. Et nærværende menneske giver os støtte, accept og kærlighed. Et nærværende menneske giver os feedback, udfordring og vækst. Et nærværende menneske giver os mening, værdi og tilhørsforhold. Når vi er i relation med et nærværende menneske, føler vi os set, hørt og forstået. Når vi er i relation med et nærværende menneske, udvikler vi vores kommunikation, vores empati og vores tillid. Når vi er i relation med et nærværende menneske, skaber vi en resonansfelt, hvor vi kan udveksle energi, information og inspiration. Et nærværende menneske er en mulighed for resonans.


Så hvis du ønsker at finde resonans i en stresset verden, så husk at trække vejret dybt, gå ud i naturen og være sammen med et nærværende menneske. Det vil gøre en stor forskel for din livskvalitet, din sundhed og din lykke.


Hvad gør du for at finde resonans i dit liv?


Finn


Finn Vander Hollænder Psykoterapeut Åndedrætsterapeut Kropsterapeut Indre Barn Specialist i Odense
Finn Vander Hollænder

127 visninger0 kommentarer

Комментарии


bottom of page