top of page
IMG_9677_edited.jpg

Åndedrætsterapi

Er der nogle blokeringerne, der gør din vejrtrækning udfordret. Det kan være fysisk, eller psykisk, eller en kombination af begge dele.

Bevægelighed: her arbejder jeg manuelt med din krop, og ad den vej får løsnet op på spændt muskulatur og bindevæv, og særligt  i din brystkasse.

Vi kan også arbejde med redskaber, som kan være med til at løsne din spændte muskulatur og bindevæv, og som du så selv kan arbejde videre med derhjemme.

For at opnå et dybere og et breder åndedræt, har jeg masser af teknikker som styrker optagelsen af ilt i kroppen. Hvilket booster dine cellers sundhed, dit immunforsvar, forbedrer din fordøjelse og din trivsel. Metoderne giver dig en øget krops-bevidsthed, som inspirerer til, at træffe sundere og bedre valg i hverdagen.

Teknikkerne giver en øget opmærksomhed på det dybe forløsende  maveåndedræt og optimering af hverdagsåndedrættet, samt den direkte vej til mere ro, mere energi og meget mere trivsel.

• ÅNDEDRÆTSTERAPI ved åndedrætsskolen er rigtig mange ting, jeg har mange måder, vinkler og teknikker, hvorpå jeg kan arbejde med åndedrætsterapi, og hermed mange muligheder for at løse dine udfordringer i dit åndedræt.

 

• Vi starter med en afklarende samtale, så vi sammen kan spore os ind på hvilken vej vi skal starte med at gå. Af de veje vi kan gå vil det altid være individuelt for den enkle og der er ingen rækkefølge mulighederne skal tages i.

 

Udfordringer der kan være på spil kan være: Stress - du føler dig presset eller udbrændt - følelsen af mangelende ret til at være til i livet - spændinger i nakke og ryg - trykken på brystet - for højt blodtryk - sorg - angst - frygt - mangelende lyst til livet - mangelende sexlyst 

 

• Afklaring:

• Skal vi arbejde med din krops bevægelighed, da det er en vigtig faktor for det gode åndedræt.

Kroppen har sit eget kemilaboratorium, som har en formel for hver eneste tanke, følelse, handling i kroppen. Når du arbejder bevidst med åndedrættet kan tilstanden, i de teknikker som udføres i bevidst fordybelse, sidestilles med det som sker i kroppen når du mediterer. Når du mediterer udskiller du “lykkestofferne” dopamin(styrker nydelse og energi), serotonin (styrker velvære, lyst, indre ro og koncentration) og oxytocin (kærligheds- og forelskelse hormonet). Ved særlige teknikker kan vi producere mere NO og andre kan vi forøge vores CO2 tolerance.

 

Så alt efter hvad vores mål er, skal vi se på hvilke teknikker der passer bedst til dig.

BSV-P

“Et af de bedste valg, jeg har taget for mig selv”

DORTHE - 43 ÅR

BSV

Igennem nogle dybe åndedrætsteknikker, kan vi komme ind i det ubevidste få fantastiske forløsninger, som vi normalt ikke kan nå ind til.

 

Her arbejder jeg med to metoder af BSV, den ene kalder jeg BSV-P som er bevidst sammenhængende vejrtrækning - parasympatisk og BSV-S som er bevidst sammenhængende vejrtræning - sympatisk.

Spiral_web.png

BSV-P

Ved BSV-P har vi først en indgående samtale og herefter skal du ligge på en blød madras, med puder og tæppe. Du vil blive guidet med dit åndedræt, så du kommer ned i en afslappet krop.

 

Herefter vil du komme over i en BSV, samtidigt med at du bliver blidt afspændt, som kan virke beroligende og forløsende. Musikken er udvalgt til netop denne session.

 

Lidt afhængigt af hvad dagens tema er, så vil du komme på en forløsende rejse og være klar til at møde livet fra en anden vinkel. Jeg anbefaler denne behandling mindst 3 gange og gerne 5, for at få det bedste udbytte. Læs hvad andre har fået ud af deres sessioner.

BSV-S

Her ligger du på en måtte, med puder og tæppe. Jeg guider dig ned i din krop igennem dit åndedræt og musik der passer til. Undervejs vil jeg bede dig om at tage mere luft ind, ind du har brug for. På et tidspunkt går vi over i BSV samtidig med at musikken bliver højere og musikken er nøje udvalgt til netop denne session. Dine tanker og krop kan komme mange steder hen, der vil kunne opstå en del forløsninger. Vi slutter af med at komme ned i afslappet form igen. Vi tager til sidst en snak om hvad du har oplevet og hvad det evt. kan betyde. Således at du kan gå godt ud af døren.

Bevidst Sammenhængende Vejrtrækning (BSV) er en effektiv metode, som har en dybdeafspændende og forløsende effekt. Dybe, rolige åndedrag bringer dig i en tilstand – hvor du kan give slip på begrænsende blokeringer og opspænding i både kroppen, tankerne og følelserne. 

BSV ÅndedrætsTerapi anbefales ikke til mennesker med epilepsi eller psykose! Er du kronisk syg eller er du blevet opereret for nylig – skal du altid spørge ved din læge før du går i gang med ÅndedrætsTræning/ÅndedrætsTerapi. ÅndedrætsTræning/Ånde-drætsTerapi kan aldrig erstatte et tjek ved lægen. 

BSV-P

“Bevidst om mit dybe åndedrag”

ANETTE - 53 år

BSV-S

Traumatiske oplevelser og sorg efter at miste sit livs kærlighed.

KARIN

BSV-P

Selvværd og ret til at fylde

JANE HEDEGAARD

bottom of page