top of page

Nærvær og filosofi - Vejen til at blive en autentisk terapeut.

Opdateret: 21. apr.

Vi har alle et ønske om at yde det bedste for vores klienter, ikke sandt? Det har i hvert fald altid været mit mål. Men hvad skal der til for at opnå dette? Skal vi blot være dygtige til teorien og teknikkerne? Selvfølgelig spiller det en afgørende rolle, men der er mere i det end det. Lad mig fortælle jer om min rejse som underviser i kropsterapi hos Totum og åndedrætsterapi i Åndedrætsskolen, hvor jeg hele tiden har stræbt efter at finde den bedste teori og de mest effektive teknikker. Jeg har taget flere åndedrætsterapeutuddannelser, en masteruddannelse i Kropsterapi. Jeg har taget en 4-årig uddannelse som psykoterapeut og en uddannelse i Indre barn. Alle uddannelser har givet mig en skat af viden og teori, men alligevel følte jeg, at noget manglede.


For mig handler det om det terapeutiske arbejde, evnen til at se det enkelte menneske og lade klientens væren guide vores vej, snarere end at lade os styre af vores teorier og teknikker. Det er en balance mellem at have viden og værktøjer til rådighed, samtidig med at være nærværende og åbne over for klientens unikke rejse.


Gennem mine år som pædagog, psykoterapeut, kropsterapeut og åndedrætsterapeut har jeg erkendt, hvor afgørende nærvær er, og hvor stor betydning en fordomsfri tankegang har for en helhedsorienteret behandling. Der findes ingen formel, der præcist fortæller os, hvordan vi når frem til dette punkt med vores klienter. Men jeg stræber altid efter at lære mine elever i Åndedrætsskolen, hvor vigtigt det er at lytte, se, mærke, sanse og handle.


Vi arbejder med syv vigtige terapeutiske udviklingsfaser i vores grunduddannelse for Åndedrætsterapeuter: at være, at give, at vælge, at acceptere, at ønske, at være og at tro. Ved at vægte terapeutisk læring og filosofisk tilgang højt mener jeg, at vores elever efter endt uddannelse virkelig kan kalde sig terapeuter. Når vi mestrer nærvær og har en terapeutisk tilgang som fundament, skaber vi autentiske terapeuter, der kan forbinde sig dybt med deres klienter og støtte dem på deres unikke rejse. Det handler om at være til stede og lade klientens indre visdom guide behandlingen.


Så lad os sammen fortsætte med at udforske og forfine vores evner som terapeuter - for klientens skyld, men også for vores egen udvikling. Det er en livslang rejse, hvor vi konstant lærer af vores klienter og os selv.


Bedste hilsner og god sommer


Finn

Finn Vander Hollænder Åndedrætsterapeut Psykoterapeut Kropsterapeut Indre barn Specialist i Odense
Finn Vander Hollænder


137 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page