For mennesket indeni...

Pensel.png
Højre.png
Venstre.png
Midte.png
Låg.png
Venstre lim.png
Højre lim.png

- når skrøbelighed bliver til styrke...

Lad os sammen genopbygge dit fundament

Jeg arbejder på en ny og anderledes terapiform, som jeg håber på at kunne tilbyde engang i 2022. Metoden/formen tager udgangspunkt i Kintsugi, som er en gammel japansk teknik, fra 1400-tallet, på at samle keramik som er gået i stykker. Kintsugi betyder direkte oversat “at forbinde med guld”. Der er flere elementer i terapien. 

Dét at sidde med skårene...at have dem i hænderne og at det fra start, kan se svært ud, ja måske endda umuligt, er i sig selv fascinerende. Man går så processen igennem, fra lim - til at finde de stykker der passer sammen - at slibe kanterne pæne - og til sidst, forsegle dem med guld, eller sølv og så opleve det brudte til at være samlet igen. Til noget stærkt og smukt og opleve at det er smukt, at se det skårede. Denne del går ind og påvirker den taktile sans og måske kan vi ad den vej få de forskellige skår, til at repræsentere dele af vores liv...

1

Filosofien - livsfilosofien i kintsugi er smuk og kraftfuld i mine øjne. Alt det jeg arbejder med i min psykoterapi, kropsterapi og åndedrætsterapi, handler om at gå ind at se på det brudte - det skrøbelige - det mistede, for herefter begynde en genopbygning. Som den persiske digter Rumi skrev: “Såret er det sted , hvor lyset kommer ind i dig”. Det kan ikke undgås at vi gennem livet påtager os, eller får påført os sår, og en del af os går i stykker. Men ved genopbygningen bliver vi stærkere, mere modstandsdygtige og smukkere. Kintsugi viser tydeligt de skår der måtte være, ved at male dem op med guld eller sølv. Det samme bør vi som menneske gøre, nemlig vise vores erfaringer gennem livet, for det gør os til dem vi er - et ægte menneske. Vi kan måske også sammenligne det lidt med fuglen Fønix, der rejser sig efter sin nedbrænding og bliver en smuk fugl.

2

 
 

Tiden er en vigtig faktor i kintsugi terapien. Afhængig af, hvad du kommer med, som den fysiske del, altså hvor mange skår, som du har med og hvor mange skår du har i den psykiske del af dig.

Sammen bruger vi tid på at sætte ord og tanker på, som så også kommer til at påvirker dine følelser. Efter limning skal det hærde i 14 dage. Disse dage vil også fremkalde nye tanker og følelser. i dig.

Næste step er en slibning af det overskydende lim. Det samme gør vi med tankerne og følelserne. Hvad kan vi bruge og hvilket skal sorteres fra. Hvor lang tid der går med det, vil altid være individuelt.

Dernæst forsegler vi emnet og tager en snak om hvordan vi kan holde fast i det nye tiltag, den nye indsigt.

Guldet skal nu lægges på og det skal pudses og plejes, så det bliver smukt og udstråler styrke. Indeni er vi nået frem til en accept, af såret i livet, en accept der gør at det er ok at vise - jeg er et menneske der har været igennem en fase i mit liv, som nu har gjort mig stærkere og smukkere.

3

Step 3b copy_edited.jpg
 

4

Forløbet vil udvikle sig meget forskelligt, fra person til person. For nogle er det fint at det hele foregår i kintsugi værkstedet. Andre vil måske have overført nogle af processer til nogle af mine andre terapiformer. Det kunne være at slibningen blevet sammelignet med noget kropsterapi eller åndedrætsterapi. Men slutresultatet bliver, at den genstand, vi har arbejdet med, i Kintsugi fremover vil repræsenter, den proces du har været igennem hos mig.

 

Hvad skal du tage med? Dette vil også være meget forskelligt. Det kan være noget du har tabt på gulvet, det kan være noget du har smidt på gulvet, det kan være noget, en anden har fået ødelagt, eller noget helt andet. Det skal dog være noget keramik.

5

Step 5 copy_edited.jpg
 
 
Step 6b copy_edited.jpg

6

Dette var nogle af mine tanker, med min Kintsugi Terapi. Jeg er ved at gøre mit værksted klar, men ligesom kintsugi, så tager det også tid :-).

Har dette sat nogle tanker igang hos dig, måske nogle spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Da det er en terapiform, som jeg er ved at udvikle, er det jo også en proces for mig...ja kan faktisk sige, at jeg er min første egen klient, i dette forløb. Jeg glæder mig til at komme igang.

Teknikken forenes   
            med tankerne